Påsken er ei koslig tid hvor alt begynner å spire å gro igjen. Vi rusker opp i hagen, finner frem hagemøblene, skifter dekk på bilen, klargjør sykkelen og plukker gåsunger. Til og med humla har det travelt om dagen.
Bjørka har fått små spirer med grønt. Og syrinen likeså med fine knopper. Måtte blande inn noen kvister av dette i tulipanbuketten. Vårfølelsen har gitt meg lysten til å bake litt igjen. Det er lenge siden sist nå. Det går ikke så mye kaker lenger når ungene flytter ut. Bare yngste jenta igjen her i huset.
Jeg deler gjerne en bolleoppskrift med dere som er garantert vellykket. Jeg fikk denne selv av ei dame som var kunde hos meg når jeg jobbet som frisør. Den kan brukes som ren bolleoppskrift eller du kan fylle bollene med noe godt. Her har jeg brukt makronfyll (ferdigpose).
100 g margarin (smelt og avkjøl)
3,5 dl melk (lunken)
50 gr gjær (smuldres i væsken)
1 dl sukker
500 g hvetemel
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
Bland det tørre sammen og ha i melk/smør/gjær. La stå til heving, dobbelt størrelsetter opp i passe emner
Klem hvert emne til en flat og rund fasong. Legg en teskje med makronfyll eller annet (bringebærsyltetøy, vaniljekrem m.m). Pakk sammen emnet og klem godt sammen så det fester seg. Legges på stekepapir på stekeplanen med skjøten ned.
Stekes på midterste rille i ovnen på ca 230 gr
Avkjøl på rist.
Spises slik de er eller ha pisket krem i mellom.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig om du legger igjen en hilsen :-)